Health

Health coaching

Voluit leven. De kracht in jezelf aanboren om ‘jouw rugzak’ leeg te maken als hij te zwaar wordt. Het doel van health coaching voor Zandra van Toorenburg. Een blik in de praktijk.

Carolien

Het zoemende geluid maant Carolien haar bed uit te komen. Ze rent naar beneden, ruimt de vaatwasser uit en sprint terug om haar kinderen uit bed te halen. Aan de ontbijttafel propt ze snel een boterham in haar mond. Ze heeft straks een belangrijke afspraak met een klant. Die mag niet te lang duren, anders komt ze te laat op de verjaardag van Ans.

Frank

‘Morgen Frank.’ Iedereen kent hem ondertussen wel bij de fysiotherapie. Voor de zoveelste keer ligt hij op de behandeltafel. Telkens als hij weer echt fanatiek wil sporten, speelt zijn slepende enkelblessure op.

Malika

Insuline spuiten is voor Malika, die sinds haar jeugd diabetes heeft, heel gewoon. Ze mag in haar ogen ook alles eten en doen. Ze vindt het wel vervelend dat ze niet op vakantie kan zonder een koelbox met insuline.

Coaching Zandra

Carolien

Met Carolien ging zij op zoek naar de achterliggende reden van haar drukke leven. Waarom had ze zo’n moeite met nee zeggen? Carolien bleek zich vroeger regelmatig buitengesloten te hebben gevoeld. Samen gaan ze aan de slag om de kijk van Carolien op haar verleden te veranderen, zodat er ruimte vrij komt voor ander gedrag.

Frank

Frank leert dat zijn blessure meer is dan alleen maar lastig. Hij beseft uiteindelijk dat hij er niet aan ontkomt om te erkennen dat hij een dagje ouder wordt. Samen met Zandra werkt hij aan een sportief leven passend bij zijn mogelijkheden.

Malika

Malika verkrijgt inzicht in haar leefpatroon. Ze aanvaardt handvaten om haar bloedsuikerspiegel meer constant te houden. Ook stimuleert Zandra haar om rekening te houden met wat haar lichaam daadwerkelijk aan kan. Na een aantal maanden stapt Malika over op andere medicijnen en hoeft zij zichzelf niet meer te injecteren.

Kennismakingsgesprek

Verlang jij ook (on)bewust naar een duwtje in de rug? Of voel je dat het tijd is om die ongemakken die je ervaart nu daadwerkelijk aan te pakken? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek met Zandra