Je eigen plek

Ik heb ‘m gevonden, mijn eigen plek. Dat heeft even geduurd, ik heb lang gezocht, maar met deze plek valt alles op zijn plaats. Ooit ben ik beland in een prachtig huis met mijn gezin. Maar in de loop van de jaren vertrokken partner en kinderen en veranderde ik van baan. Het huis was fijn, en heel handig voor een eigen praktijk, trainingsbijeenkomsten en familiefeesten. Maar het paste mij niet meer.

Nu heb ik de perfecte plek voor mij, de locatie klopt, het huis past mij als een jas, ik ben er thuis. Hoe belangrijk is het om ergens te wonen waar je je thuis voelt, waar je wilt zijn en gelukkig kunt zijn! En natuurlijk, je eigen plek zit ook in jezelf, daarom kan ik me ook thuis voelen bij een ander en als ik op reis ben en onderweg. Thuis in mijzelf. Maar 1 plek is mijn home-base. Daar woon ik, daar liggen mijn spullen, dierbare herinneringen, daar keer ik steeds naar terug.

Als kind wordt je geboren in het huis van anderen: je ouders en eventueel broers en zussen. Je maakt je ouderlijk huis je basis. Je gaat mee in het gezin, zoekt je eigen plek binnen de familie. Meestal lukt dat, maar vroeg of laat maak je je los en wil je op jezelf wonen. En toch ga je als je op kamers woont, in het weekend ‘naar huis’, ook al heb je je eigen stek. Je ouderlijk huis blijft altijd je ouderlijk huis, tot het er niet meer is. Met je partner en gezin, en soms alleen, maak je je eigen thuis. En dat wordt weer het ouderlijk huis van je kinderen.

Wat maakt het hebben van een eigen plek nu zo belangrijk? We zijn zo mobiel, werken buiten de stad, gaan op vakantie naar het buitenland, brengen onze vrije tijd door buiten de deur. Juist omdat we zoveel van huis zijn, zo mobiel, is het fijn en belangrijk om een plek te hebben om naar terug te keren. Een plek om te aarden. Om jezelf op te laden. Om je te verbinden met jezelf: heel worden, en van daaruit je weer kunnen verbinden met anderen.

Dat is nog niet zo gemakkelijk. Als je een huis deelt met anderen, is het soms ‘vechten’ voor een eigen plek, een moment voor jezelf. Om maar niet te spreken van de compromissen die je sluit bij de indeling en inrichting van het huis. En vind maar eens een huis dat helemaal naar je zin is en ook nog binnen je bereik ligt! Betaalbaar, in een prettige wijk, de juiste grootte en met je specifieke wensen zoals een tuin (of juist niet).

Ik heb ‘m dus gevonden. Een huis met een tuin in een wijk in de stad. Met een tuinhuis, een plek voor Lotus coaching, mijn praktijk. Een fijn huis, waar ik kan werken, uitrusten, ontspannen en het leven kan vieren met vrienden en familie. Dat wens ik ieder van jullie ook toe.